БУКУРЕШТ, СИНАЈА, БРАШОВ И СНАГОВ

29 Април ( петок ) СКОПЈЕ - БУКУРЕШТ
Состанок на групата во 18:30 часот на паркингот спроти хотелот ''Holiday Inn''. Поаѓање за Романија во 19:00 часот.

Ноќно возење преку Бугарија со попатни паузи за одмор.

 

30 Април (сабота) БУКУРЕШТ
Пристигнување во Букурешт во претпладневните часови. Панорамски разглед на градот со локален водич. Главниот град на Романија е познат уште и како „Мал Париз на Истокот" заради своите монументи: Плоштадот на револуцијата, Операта, Војничката Академија, Триумфалната Капија, Палатата на Парламентот – најголемата административна зграда во Европа, Патријаршијата, Селото Музеј ... Сместување во хотел. Вечерта можност за вечера во национален ресторан. Ноќевање.

 

01 Мај ( недела ) БУКУРЕШТ – СИНАЈА – БРАН – БРАШОВ
Појадок. Посета на дворецот Пелеш во Синаја, еден од најубавите дворци во Европа, некогашна летна резиденција на романските кралеви. Продолжуваме кон Замокот Бран, познат уште како Замокот на Дракула. Изграден уште во XIV век, тука во 1462г. бил затворен Дракула. Патувањето продолжува кон градот Брашов, лоциран во централниот дел на земјата, во регионот Трансилванија. Градот е вистински музеј на отворено. Разглед на стариот градски центар и посета на познатата Црна Црква од XIVвек, најголемата готска црква во југоисточна Европа. Враќање во хотел. Ноќевање.

 

02 Мај (понеделник) БУКУРЕШТ– СНАГОВ – СКОПЈЕ
Појадок. Напуштање на хотелот. Посета на езерото Снагов и истоимениот остров, на кој се наоѓа манастирот со гробот на Дракула. Се верува дека местото е полно со тајни и мистерии. Слободно време до заминување за Скопје, во попладневните часови. Патувањето се одвива преку Бугарија, со попатни паузи за одмор. Пристигнување во Скопје следниот ден во претпладневните часови.

 

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 115 € (7.130,оо ден.)

 

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ Е ВКЛУЧЕНО:
- Превоз со туристички автобус на наведената релација
- Oрганизирани разгледи според програмата
- Сместување во хотел *** на база на 2 ноќевања со појадок
- Организација и придружник на патувањето

 

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ Е ВКЛУЧЕНО:
- Вечера во национален ресторан (25 €)
- Влезници за музеите и културно-историските споменици


Официјален застапник


Официјален застапник