Нова Година на Салашите во Војводина

Патничка програма: Автобус / 3 дена / 2 ноќевања


Уживајте  во северна Војводина,на Бачките салаши од 18 век,на езерото Палиќ со добри домаќини и автентични тамбураши,дегустација на вина и многу забава.Посета на Будимпешта......


Ден 1 - 31.12.2016 (Сабота)

Состанок на групата на Автобуска станица во Скопје во 02:00 часот . Пристигнување околу 11 часот во Суботица со попатни паузи.
Разглед на Суботица со локален водич: општината,палатата Рајхл,палатата Леовиќ,најстарата синагога на Балканот,Суботичка гимназија,Српската црква.

Сместување во хотел,слободно време за одмор. Факултативна организирана прослава на “Јелен салаш” со вклучен превоз - 10 км од Суботица:
ПРОСЛАВА СО:
-ТАМБУРАШИ
-БОГАТА ТРПЕЗА (ШВЕДСКА МАСА)
-НЕОГРАНИЧЕНО ПИЕЊЕ(локални пијалоци)

Во договорено време организиран превоз до хотел. Ноќевање.

Ден 2 - 01.01.2017 (Недела)

(Недела) Суботица Појадок.Поаѓање на пикник(факултативен)на ергелата ” Келебија”,разглед,можност
за јавање на липицанери,возење со фијакери.
Уживање во богата бачка трпеза во присуство
на тамбураши.Организиран факултативна вечера во” Мајкин Салаш”. Уживање во богато мени на традиционални специјалитети и локални пијалоци. Враќање во хотел во договорено време.  Ноќевање.

Ден 3 - 02.01.2017 (Понеделник)

(Понеделник) Суботица-Скопје Појадок.Поаѓање во посета на винаријата “Звонко Богдан” на Палиќ,разглед и дегустација на вино.Слободно време за прошетка по малото и симпатично градче Палиќ..Слободно време за ручек.Во попладневните часови поаѓање за Скопје.

 


Подетален опис на салашите може да се добие на следниве веб страни:
Салаш: Website:
“Мајкин Салаш” http://www.majkinsalas.rs
Ергела “Келебија” http://www.lipicaner.com
“Јелен Салаш” www.jelensalas.rs
“Мала гостиона” www.elitepalic.rs
Палиќко езеро www.palic.info
Винарија “Звонко www.vinarijazvonkobogdan.com

Цена: 125 еур / 7.725 мкд


 

Во цената се вклучени следниве услуги:

✔ Организиран превоз со автобус од Скопје- Суботица-Скопје
✔ 2 ноќевања во Суботица услуга ноќевање со појадок во двокреветна соба
✔ Разглед на Суботица со локален водич и превоз
✔ Разглед на Палиќ со  превоз
✔ Пратител на групата од Скопје
✔ Организација на патувањето

Во цената не се вклучени следниве услуги:

✘ Прослава со музика во “Јелен салаш” со превоз,храна и пијалоци-60еур.(пријава при уплата или најдоцна до 01.12.2016.)
✘ Пикник на ергелата “Келебија-20eур.(со влезница која вклучува-пијалок за добредојде,посета на музеј,ергелата и  јавање на липицанери,возење со фијакер и ручек-бачки специјалитети со тамбураши)
✘ Вечера во Мајкин Салаш или Вила Мајур
✘ Посета на винаријата на”Звонко Богдан”со дегустација на вина-10eур.
✘ Ручек на Палиќ-15еур.
✘ Патничко и здравствено осигурување 150 мкд
✘ Услуги кои не се наведени во програмата


Важна напомена:

•Плаќањето е задолжително во денари
•За ова патување потребен е валиден биометриски пасош, или лична карта
•Kраен рок за откажување на аранжманот од страна на агенцијата 7 дена пред патување
•За резервација задолжителна уплата аванс од 30% од вкупниот износ, целосна доплата 10 дена пред патување
•Програмата е лекторирана од лектор Ана Бачваровска
•За реализација на аранжманот потребен е минимум од 35 патници
•За овој аранжман важат општите услови на патување на Дори Травел и СКТП

 


Официјален застапник


Официјален застапник