8ми Март во Златибор (Сиригојно и Дрвенград)

!!! ПОАЃАЊЕ ОД ГЕВГЕЛИЈА !!!

07/03/2019 -10/0/3/2019

*** СИГУРНА РЕАЛИЗАЦИЈА***
ВКЛУЧЕНА СВЕЧЕНА ВЕЧЕРА СО МУЗИКА ВО ЖИВО

 

Прв ден: 07.03.2019 (четврток)
Поагање во 23:00 часот пред ТА ДОРИ Гевгелија заминување кон Србија со туристички автобус преку граничниот премин Табановце, со попатни одмори.


Втор ден: 08.03.2019 (петок)
Пристигнување во Златибор во утринските часови. Сместување во хотел со 3* . Слободно време за индивидуални активности и за уживање во убавините на Златибор. Вечерта, прослава на празникот 8. Март во ресторан. Ноќевање.


Трет ден: 09.03.2019 (сабота)
Појадок.Организирано заминување со локален туристички водич на целодневен излет во етно селата Сирогојно и Дрвенград. Разгледување на единствениот Музеј под отворено небо каде има педесетина оригинални златиборски куќи-брвнари во кои се изложени околу 2000 експонати по кои селото Сирогојно е познато во светот. Пауза за кафе и закуска во еден од рестораните во Сирогојно. Потоа продолжуваме кон Дрвенград - етно селото на Меќавник изградено од познатиот филмски режисер Емир Костурица за потребите на снимањето на филмот „Животот е чудо“. Селото има галерија на слики, библиотека, кино, слаткарница со домашни колачи и природни сокови кои носат имиња на познати личности... Враќање во Златибор во попладневните часови. Слободно време за индивидуални активности.Вечера. Ноќевање.

Четврти ден: 10.03.2019 (недела)
Појадок.Шопинг на прочуениот пазар кој изобилува со домашни производи од ова поднебје...Околу пладне заминување на групата кон Македонија. Пристигнување во Македонија во вечерните часови.


ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ......... 99 евра (6.140 денари)

 


Во цената на аранжманот се вклучени следните услуги:

- Превоз со туристички автобус
- Две ноќевања во со појадок во хотел 3* во Златибор
- Свечена вечера со музика во живо во ресторан
-Туристичка такса
-Организација и придружник на патувањето

Во цената на аранжманот не се вклучени следните услуги:

- Посета на Сирогојно и Дрвенград со вклучени влезници – 15 евра
- патничко осигурување

 


Официјален застапник


Официјален застапник