Лефкада - АГИОС НИКИТАС

АГИОС НИКИТАС е идеално место за патниците кои сакаат да ја запознаат традиционалната Грција. Сместено е не ридче помеѓу маслинови и борови дрва  и прекрасен поглед кон тиркизната вода на Јонското море. Местото плени со прекрасната традиционална грчка архитектура, камени улици и голем број на традиционални ресторани каде може да се вкуси најразлична вкусна храна.  

Повеќе...

ЛЕФКАДА PARTY TRIP - 10 дена

АРАНЖМАН: 10 дена/9ноќи | Автобуски превоз | сместување: приватни вили

Го нарекуваат островот на зајдисонцата. Популарен поради нескротената убавина на плажите и планинските предели. Легендата за името вели дека е добиено според најјужниот рид Лефкада, каде од стрмните, бели карпи својот живот го завршувале оние што не можеле да ја издржат болката предизвикана од љубовта. Најживописен од островите кои припаѓаат на групата Јонски острови во источна Грција, Лефкада се карактеризира главно со карпест и ридест предел. Северно се наоѓа Крф, а јужно Кефалонија и Итака. Вкупната површина на островот е преку 300 km², а највисоката точка на островот е планината Ставрота, која се издига до 1.158 метри надморска височина. Единствен остров кој е одвоен од копното со проток, широк околу 2 km, но споен со мост. Западниот брег е познат по плажите како Порто Кацики и Егремни кои се специфични поради мазните карпи и тиркизната вода. Источниот брег пак го разубавуваат традиционални села и приморското летувалиште Нидри.

Повеќе...

ЛЕФКАДА PARTY TRIP - 9 дена

АРАНЖМАН: 9 дена/ 7ноќи | Автобуски превоз | сместување: приватни вили

Го нарекуваат островот на зајдисонцата. Популарен поради нескротената убавина на плажите и планинските предели. Легендата за името вели дека е добиено според најјужниот рид Лефкада, каде од стрмните, бели карпи својот живот го завршувале оние што не можеле да ја издржат болката предизвикана од љубовта. Најживописен од островите кои припаѓаат на групата Јонски острови во источна Грција, Лефкада се карактеризира главно со карпест и ридест предел. Северно се наоѓа Крф, а јужно Кефалонија и Итака. Вкупната површина на островот е преку 300 km², а највисоката точка на островот е планината Ставрота, која се издига до 1.158 метри надморска височина. Единствен остров кој е одвоен од копното со проток, широк околу 2 km, но споен со мост. Западниот брег е познат по плажите како Порто Кацики и Егремни кои се специфични поради мазните карпи и тиркизната вода. Источниот брег пак го разубавуваат традиционални села и приморското летувалиште Нидри.

Повеќе...

Закинтос

Островот на желките, бисерот на Јонското море. Веќе 8 години е дел од нашата понуда. Препознатлив по плажата “Navagio”, од која навистина застанува здивот. До неа се доаѓа само преку море, со брод. Но, таа е само една од многуте прекрасни плажи на целиот остров. До Закинтос се стига со траект (1.30мин.) од пристаништето Килини. Пристигнувате во главниот град  Занте, навистина прекрасно место, кое со тесните и мали улички, полштадот, потсетува на Италија. Заштитник на градот (островот) е Св. Дионисиос. Над градот се наоѓа Bochali, од каде има прекрасна глетка на целиот остров.

Повеќе...


Официјален застапник


Официјален застапник