Дортмунд

Дортмунд е стар град, и има многу богата историја. Многу од историски предмети на градот, кои биле собрани во текот на годините се изложени во музеи, и тие можат да бидат видени од страна на туристите кои сакаат да дознаат повеќе за овој дел од светот. Постојат многу различни видови на музеи наоѓаат во Дортмунд. Музеите можат да понудат разновидна содржина од оние кои што ја нудат ликовната уметност, наука, антички артефакти, и многу повеќе.

Исто така, постојат историски парчиња на информации поврзани со Втората светска војна и нацистичкиот режим кој може да се гледа од страна на посетителите. Некои од најпопуларните музеи и атракции во Дортмунд се: Музејот на уметност и културна историја: Овој музеј е отворен уште од доцните 1800-ти и содржи елементи кои се однесуваат на локалната историја на градот, како и уметнички предмети кои потекнуваат од Дортмунд или други локации во Германија. Музеј на природна историја: Овој музеј е отворен уште од раните 1900-ти и содржи елементи кои се над 50 милиони години. Музејот содржи илјадници и илјадници предмети на дисплеј кој ќе ви обезбеди увид во Дортмундовото далечно и блиско минато.

 

Предлог програма:


1 ден: Пристигнување. Индивидуален трансфер до Хотел. Препорачуваме разглед на градот и посета на еден од најголемите божиќни маркети во Германија...


2 ден: Појадок. Препорачуваме ден на уметност, посета на музејскиот кварт.


3 ден: Појадок. Препорачуваме посета на познатиот Сигнал Лдуна Парк Стадион и гледање на утакмица заедно со 80.000 локални обожаватели на овој спорт.


4 ден: Појадок. Препорачуваме прошетка и посета на локален паб, сепак Германците се познати по своето пиво, ден исполнет со шопинг авантури.


5 ден: Индивидуален трансфер до аеродром. Препорачуваме да бидете на аеродром 2 часа пред летот.


Цена: од 155 €

 

Во цената на пакетот е вклучено:

- Авионски превоз на релација: Скопје - Дортмунд - Скопје
- Аеродромски такси
- Хотелско сместување во хотел по избор / 4 BB

Летови: секоја среда и недела
* Цената зависи од моментално расположливите места на авио компанијата.


Во цената на пакетот не е вклучено:

- Трансфер Аеродром - хотел
- Препорачуваме: директна метро линија, која ве носи до центарот на градот.
- Останати опции за превоз: Шател превоз од Аеродром до хотел, 6,5 €, По еден правец
- Приватен трансфер со такси, од 22 €, по правец

 

MARK COMMERZ ***

                  PRODOMO HOTEL ***

               T RYP DORTMUND ***

   

 

Цена: 155 €

Цена: 177 €

Цена: 276 €


Топ 10 места од интерес:


1. Сигнал Лдуна Парк - Стадион
2. Вестфаленпарк
3. Ботаничките градини - Rombergpark
4. Музејот Dasa
5. Концетрната сала - Дортмунд
6. Флоријанската кула (Florianturm)
7. Музејот на уметноста
8. Центарот за искачување по карпи Kletter MAX
9. Пиварскиот музеј во Дортмунд
10. Градското собрание - Altes Rathaus


Официјален застапник


Официјален застапник