Берлин

Берлин, најголемиот и главниот град на Германија, нуди прекрасна комбинација на историја, ноќен живот, архитектура и култура. Берлин има скромни почетоци, но заедно со времето прераснува во европска велесила и по риунифицирањето во 1990 г. станува динамичен, креативен, вистински град метропола. Берлин истовремено е познат како еден од најзелените градови во Европа, над 60% од неговата површина се паркови и реки. Создадете ги вашите нови спомени, токму тука.

Повеќе...

Рим

Можеби многу одамна веќе не е “caput mundi” – главен град на светот, но Рим е Вечниот град, каде што модерното и старото, минатото и сегашноста одат рака под рака. Рим е одбраниот град: лулка на Католичката црква, центар на Римската Империја. Рим бил изграден да владее и да доминира со светот, таму се' е масивно, цврсто и “Вечно“. Кога еднаш ќе стапнете во Рим, во најголемиот музеј на отворено, едноставно здивот Ви се одзема. Градските историски, археолошки и архитектонски наследства надополнети со задоволството на одличната италијанска кујна загарантирано ќе Ви го дадат споменот на вашиот живот. 

Повеќе...

Осло

Осло - главен град на Норвешка, трет град по големина во Скандинавија, со импресивен архипелаг на острови. Признат за глобален град поради неговата важност во финансиите, трговијата, забавата, уметноста и туризмот, со изобилство на фјордови кој може да се видат крстарејќи.

Повеќе...

Ларнака

Ларнака - еден од најстарите градови на светот, главен град на Кипар, град со испреплетени години историја, култура и уметност, во кој се измешале повеќе цивилизации како Персиjци, Грци, Египќани, Византици, Отоманци, Турци и Британци. Град со посебен шарм и поволна блага клима, кој треба да се посети.

Повеќе...


Официјален застапник


Официјален застапник